Добри новини за икономиката на България, растяла бързо

Андрей Гюров обяви, че тя има много добър ръст
19 май 2022 11:23, Росен Стойчев
58
Добри новини за икономиката на България, растяла бързо
Снимка: БГНЕС

„Ако погледнем като числа как стои икономиката на България  - това, което виждаме е, че тя расте много бързо. Имаме висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри”.

Още по темата
Това заяви пред Нова тв председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната" Андрей Гюров

„Правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира. Ако погледнем като числа как стои икономиката на България  - това, което виждаме е, че тя расте много бързо. Имаме висок ръст на износа, чуждестранните инвестиции са над 1 млрд. евро в сравнение с миналата година. Икономическите ни показатели са много добри”, добави Андрей Гюров.

„Политиката, която виждаме през последните 10-12 години, е такава, че вместо България да застава по-близо до Европа, тя да застава по-близо до Русия. За енергийната сигурност ГЕРБ не напраха нищо през последните 12 години”, коментира той.

И добави: „Вместо бизнесът да създава милионери, държавата досега създаваше такива с държавни поръчки с фирми, които съзнателно бяха държани до политическите сили”.

По думите му правителството прави всичко възможно, за да може държавата да работи, а бизнесът да продължава да инвестира и да създава работни места . „Дестабилизирането на правителство в този момент за мен е антидържавническо поведение на опозицията”, категоричен беше Гюров.

Според него растежът на цените у нас идва от страна на предлагането, а не от страна на търсенето. „Инфлацията у нас е изцяло външно привнесена, защото са увеличени цените на основни суровини и горива. Това означава, че има групи хора, които са много силно засегнати от тази криза. Те ще усетят ефекта от мерките”, коментира председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната".

„Ако погледнем бюджета през последните две години – има разлика от 9 млрд в него. Те дойдоха от това, че не се краде”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако погледнеш, като числа, цените са 30-50% нагоре! Марш от татковината, продажници!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как расте нещо което нямаш, много странно.
47
1
 
1
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
МАХАЙТЕ ГО ТОЗИ РАДЕВ!!!!ИЗИГРА НАЙ-ДОЛНАТА РОЛЯ В ЖИВОТА НА ДЪРЖАВАТА НИ!!!ПРОДАДЕ НИ!!!УНИЩОЖИ НИ!!! ЗАКОПА НИ!!!!РАДЕВ Е ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ!!!!С ТОВА ЩЕ ГО ЗАПОМНИ НАРОДЪТ НИ И БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!!!ПИТАМ ХОРАТА ЗА МНЕНИЯ ЗА НЕГО И ВСЕКИ Е С НЕГАТИВ!!!!
46
0
 
4
 
! Отговори
Архимед преди 2 години
Да бе, като вдигнеш 2 пъти цената на хляба, сиренето, бензина и всичко, излиза че икономиката е нараснала 2 пъти в левово изражение! А защо не и 1000 пъти, като при Жан Виденов!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя лъже алангро.
44
0
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 2 години
Направо хвърчи ... към дъното! Остава и умрелите да съживите ,че да ви бачкат и да плащат дълговете на америкаците
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
черешите са 9лв кг. Всичко е точно.
42
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Супер новина! От година на година сме по-добре, ама от ден на ден по-зле.
41
0
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
не могат и не знаят да направят нещо за намаляване на цените на тока и горивата за бизнеса и земеделието - затова фирми и ферми масово фалират, а тия некадърници от четворната ляволиберална мафия отчитат "ръст"
40
1
 
8
 
! Отговори
да - преди 2 години
цъфтим, икоомически, не случайно старана е залята от национални стачки, държавата и бизнеса умират с тия цени на тока и горивата които ни натресохте - оставка некадърници !!!
39
1
 
7
 
! Отговори
хахах преди 2 години
Тия хора имат особено чувство за хумор.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Икономиката растяла, а доходите падат?
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лафът за България : '' Влязоха в ЕС и останаха без икономика , влязоха И фъф НАТО , и останаха без армия , сега ако влязат и шенгенското пространство ще останати без пари "..Ама то и ЕС нямат армия !
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината е само една ,.. НАРОДНАТА ЛЮБОф КЪМ ДЕПУТАТИТЕ !
35
2
 
14
 
! Отговори
111 преди 2 години
Управлява ни човек, който не може да изкаже една ясна мисъл. Трудно говори български език, но така е и с английския. Но си е повярвал, лошото е че и народа му повярва. Време е да си ходи!
34
1
 
12
 
! Отговори
Абе тия преди 2 години
Абе тия толкова ли за *** ни взимат... Тия съвсем стават нагли. Изтриване ще има скоро
33
1
 
11
 
! Отговори
расте ли расте преди 2 години
абе скоро Швейцария ше ни завижда :)
32
3
 
15
 
! Отговори
Моля моля .... преди 2 години
Докато бяхме под руска власт развивахме селско стопанство, строяхме металургични и машиностроителни заводи, язовири, електроцентрали, развивахме химическа и лека промишленост, изобщо имахме производство. Сега по време на демокрацията всичко се приватизира и закри. Америка и Канада изнасят златото ни и ние изцяло зависим от тях. Скоро и Добруджа ще превърнат в американска база, така че и зърно ще трябва да внасяме. На пък сме демократични. Нищо, че по медиите има само едно мнение.
31
0
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Мерките паднаха тази година и вече е по-свободно да се ходи на заведения, а и хората по-малко ги е страх да ходят. Продаваме като за последно за Украйна. И ръстът е 1% при инфлация 14.4%. Добре хай да изчакаме туристите лятото и тогава да гледаме. Пилциъе се броят на есен.
30
1
 
16
 
! Отговори
Айде стига вече преди 2 години
Сега вече разбрах защо нещата вървят от лошо към по-лошо.Защото тези явно живеят в друго измерение или друга държава и не знаят коя държава управляват. А може би е време да намалят и белият прах, защото иначе не разби9рам как могат да са заблудени толкова или просто лъжата си я имат за нищо.